lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Pasztet serowo-paprykowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pasztet serowo-paprykowy :)

Pasztet serowo-paprykowy

Składniki:

Pasztet serowo-paprykowy

 

 

Sposób przygotowania:

Pasztet serowo-paprykowy
Cebulę i czosnek posiekaj.Podsmaż je na maśle na złoto.Paprykę pokrój w kostkę,wymieszaj ją z dwukrotnie zmielonym twarogiem.Do masy dodaj wyciśnięty sok z cytryny.Kremówkę ubij i wlej do masy serowej.Na sam koniec dodaj żelatynę rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody.Wszystko delikatnie wymieszaj,włóż do formy wyłożonej folią spożywczą i włóż pasztet do lodówki na parę godzin.

Tagi:

sery ser papryka