Sposób przygotowania:
Pasztet serowy
Twarożek śmietankowy zmiksować z mlekiem,przyprawić do smaku solą i białym pieprzem.Oderwać listki tymianku od gałązek i posiekać je.Morele pokroić w małą kosteczkę,orzechy posiekać,dodać składniki do masy serowej i dokładnie wymieszać.Foremkę keksową(26-8cm)wyłożyć folią spożywczą,na spodzie ułożyć kilka plasterków żółtego sera,tak żeby zachodziły na siebie a brzegi miały wysokość ok.2cm.do góry.Wyłożyć 1/2 masy serowej,przykryć kolejną warstwą żółtego sera,układając je tak jak poprzednio,na to rozsmarować pozostałą masę serową i przykryć resztą sera żółtego.Pumpernikiel posmarować z jednej strony masłem ułożyć na pasztecie masłem do dołu,lekko docisnąć.Całość przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na ok.3godz.Ochłodzony pasztet wybić na półmisek(Pumpernikiel ma być na dole),usunąć folię i udekorować gałązkami tymianku i połówkami moreli.
eli_555
msewka
iwi69
Sarenka