Cukiereczek13

Cukiereczek13

Złoty Ekspert
[Przepisów: 651]

Pasztet z cukinii

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszny pasztet wegetariański z cukinii z dodatkiem marchewki, bardzo smaczny i zdrowy, polecam na kanapkę i nie tylko.

Pasztet z cukinii Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pasztet z cukinii

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z cukinii
Cukinię myjemy i ścieramy na grubych oczkach tarki. Odstawiamy na kwadrans i odciskamy z niej powstały sok. Marchewkę obieramy i ścieramy również na grubych oczkach tarki. Cebulę drobno kroimy (można ją zeszklić na oleju). Ser ścieramy. Do odciśniętej cukinii dodajemy jajka, olej, bułkę tartą, marchewkę, cebulę, ser i przyprawy, dokładnie mieszamy. Masę wyrabiamy aż do połączenia się składników. Masę przekładamy do małej formy keksowej (11x23cm) i pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach. Pasztet wyjmujemy z formy dopiero po ostudzeniu. Życzę smacznego :)
Pasztet z cukinii
Cukinię myjemy i ścieramy na grubych oczkach tarki.
Pasztet z cukinii
Do odciśniętej cukinii dodajemy jajka, olej, bułkę tartą, marchewkę, cebulę, ser i przyprawy
Pasztet z cukinii
Masę przekładamy do małej formy keksowej (11x23cm) i pieczemy 1 godzinę