dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 587]

Pasztet wieprzowy.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo smaczny, ładnie się prezentuje

Pasztet wieprzowy.

Składniki:

Pasztet wieprzowy.

 

Sposób przygotowania:

Pasztet wieprzowy.
Do dużego garnka włożyć mięso, dodać ziele angielskie i liście laurowe oraz pietruszkę, marchew i opaloną nad płomieniem cebulę. Zalać wodą i gotować do miękkości. Mięso odcedzić z wywaru (w którym namoczyć bułkę), ostudzić, przekręcić przez maszynkę razem z bułką i warzywami. Do masy mięsnej dodać przyprawy i jajka, następnie wyrobić dobrze. Masę przełożyć do formy. Piec ok 1,5 godziny w 180st.

Tagi:

jajko jajka