Stenka

Stenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 331]

Pasztet z cukinii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Lubię cukinię i wykorzystuję ją w różnych potrawach. Rośnie co roku na mojej działce, bo takie najlepsze, bez chemii i świeże.

Pasztet z cukinii Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasztet z cukinii

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z cukinii
Cebulę i czosnek drobno pokroić i zeszklić na tłuszczu. Cukinię opłukać, obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej,. Dodać sól, wymieszać i odstawić na godzinę. Następnie odlać nadmiar płynu. Do cukinii dodać resztę składników i wymieszać.

Przełożyć do formy keksowej. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około godzinę.
Pasztet z cukinii
Z startej cukinii po około godzinie nalezy odlać nadmiar płynu
Pasztet z cukinii
Wszystkie składniki na pasztetnależy dokładnie wymieszać
Pasztet z cukinii
Masę na pasztet przełożyć do formy keksowej
Pasztet z cukinii
Piec w piekarniku w 200 stopniach około godzinę