Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Pasztet z cukinii i wątróbki z drobiu

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pasztet z cukinii jest delikatny w smaku

Pasztet z cukinii i wątróbki z drobiu

Składniki:

Pasztet z cukinii i wątróbki z drobiu

 

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z cukinii i wątróbki z drobiu
Wątróbkę sparzyć we wrzącej wodzie, odcedzić, ostudzić i razem z cebulą zetrzeć na tarce o drobnych oczkach lub przemielić w maszynce. Cukinię obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, odcisnąć z soku. (powinno być 3 szklanki startej cukinii). Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać starty żółty ser, bułkę tartą, przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi, dokładnie wymieszać. Masę wyłożyć do posmarowanej tłuszczem i posypanej tartą bułką keksowej formy. Włożyć do nagrzanego piekarnika, piec w temperaturze 180 stopni około 1 godziny.