Ania Hosz

Ania Hosz

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 198]

Pasztet z dorsza

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Smaczna alternatywa do pasztetu wieprzowego.

Pasztet z dorsza

Składniki:

Pasztet z dorsza

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z dorsza
Filet z dorsza opłukać wodą, zmielić. Bułkę zalać śmietaną i odstawić na 20 minut. Ser utrzeć na tarce. Wrzucić do malaksera rybę, ser,bułkę, musztardę, posiekaną pietruszkę oraz kolendrę , jajka, żółtka. Posolić i popieprzyć, doprawić gałką muszkatołową. Wyłożyć masę do wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą formy i piec około godziny w temperaturze 200 stopni.

Tagi:

sery ser dorsz