Sposób przygotowania:
Pasztet z drobiu bez pieczenia
Na patelni roztopić masło, na którym podsmażyć plasterki boczku. Dodać wątróbkę i razem poddusić. Dodać ugotowane mięso z kurczaka, wymieszać razem z roztartym czosnkiem, solą i pieprzem. Po ostygnięciu wszytko zemleć trzykrotnie w maszynce do mielenia.Włożyć masę do do formy, dokładnie ubijając. Po wierzchu polać roztopionym masłem. Wstawić do stężenia do lodówki.Uwaga:Do masy mięsnej, można przed włożeniem do formy, dodać kilka łyżek słodkiej śmietanki. Pasztet będzie się lepiej kroił
ewaelzbieta
mysza13k
Jojo
góralka
Jojo, w lodówce, bez problemu przechowuje się do tygodnia
Jojo
grazka
luna
Sarenka
eli_555
zofijka
Przepis ląduje w moich ulubionych i dostajesz 5 !