marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Pasztet z jaj.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Część składników łącznie z jajami na twardo zmielić przez maszynkę,dodać groszek,doprawić,dodać żelatynę.Włożyć masę do formy do zastygnięc

Pasztet z jaj.

Składniki:

Pasztet z jaj.

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z jaj.
Ugotowane na twardo jaja zemleć przez maszynkę do mięsa wraz
z podsmażaną cebulą i namoczonymi w mleku bułkami.Dodać groszek zielony z puszki,doprawić solą i pieprzem oraz wymieszać
z namoczoną w gorącej wodzie żelatyną.Wymieszać i włożyć masę do keksówki wyłożonej natłuszczonym pergaminem i wstawić do lodówki.Gdy zakrzepnie wyjąć z formy i pokroić na plastry.Podawać z ostrym sosem chrzanowym.