Sposób przygotowania:
Pasztet z jaj.
Ugotowane na twardo jaja zemleć przez maszynkę do mięsa wraz
z podsmażaną cebulą i namoczonymi w mleku bułkami.Dodać groszek zielony z puszki,doprawić solą i pieprzem oraz wymieszać
z namoczoną w gorącej wodzie żelatyną.Wymieszać i włożyć masę do keksówki wyłożonej natłuszczonym pergaminem i wstawić do lodówki.Gdy zakrzepnie wyjąć z formy i pokroić na plastry.Podawać z ostrym sosem chrzanowym.
z podsmażaną cebulą i namoczonymi w mleku bułkami.Dodać groszek zielony z puszki,doprawić solą i pieprzem oraz wymieszać
z namoczoną w gorącej wodzie żelatyną.Wymieszać i włożyć masę do keksówki wyłożonej natłuszczonym pergaminem i wstawić do lodówki.Gdy zakrzepnie wyjąć z formy i pokroić na plastry.Podawać z ostrym sosem chrzanowym.