gocha irl

gocha irl

Szef Kuchni
[Przepisów: 118]

pasztet z jajek

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

przepis cioci Joli :)))))))))

pasztet z jajek

Składniki:

pasztet z jajek

 

  • 9 jajek
  • 3 lyzki masla
  • 15 dad swiezych grzybow
  • 1 szklanka mleka
  • posiekana natka pietruszki
  • 2 male buleczki
  • 1 cebula
  • sol i pieprz

Sposób przygotowania:

pasztet z jajek
umyc grzyby i drobno pokroic podsmazyc je na 2 lyzkach masla
ugotowac 7 jajek na twardo
namoczyc bulki w mleku po paru minutach dokladnie odcisnac wszystko razem zmielic a nastepnie wymieszac z natka pietruszki dwoma supowymi jajkami i doprawic sola i pieprzem wlozyc do wysmarowanej maslem i wysypanej bulka tarta formy piec w dobrze nagrzanym piekarniku okolo 20 minut

Tagi:

jajko jajka