ania1904

ania1904

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 157]

Pasztet z królika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Można zrobić do pasztetu barszczyk czerwony

Pasztet z królika

Składniki:

Pasztet z królika

 

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z królika
Królika ugotować, obrać mięso z kości i przemielić.Boczek, cebulę i czosnek również zmielić w maszynce.Połączyć to razem i doprawić do smaku.Bułkę namoczyć, wycisnąć i dodać do mięsa.Następnie dodać jajka.Wszystkie składniki dobrze razem wymieszać.Jeżeli mięso będzie suche lub twarde dodać 1/2 szklanki rosołu.Włożyć na brytfannę,ubić i posypać na wierzchu czerwoną papryką.Piec około 1 godziny