Sposób przygotowania:
Pasztet z łososia
Rybę bardzo drobno miksujemy w rozdrabniaczu. Bułkę namoczoną wcześniej w mleku odciskamy i dodajemy do ryby. Drobno mielmy. Dodajemy 1 jajko i masło. Doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia, wtedy łatwiej wyjmiemy pasztet po upieczeniu. Zapiekamy w 190 około 30 minut. Po upieczeniu wyjmujemy do ostudzenia. Pozostałe jajka gotujemy na twardo i kroimy w plasterki, które układamy na pasztecie. Dekorujemy rzeżuchą. Bulion podgrzewamy i rozpuszczamy w nim żelatynę. Tężejącą żelatyną zalewamy pasztet i odstawiamy do lodówki na 3 godziny.
anemon
mariel78
superbaba4
to zależy od foremki, miałam taką małą, jednorazową. Wystarczyła na pasztet taki, jak na zdjęciu. Do większej foremki należy podwoić wszystkie proporcje.
Pozdrawiam :)
Netka
anemon
superbaba4
strasznie się cieszę, że Wam smakował :))
marietta