SUPERPRZEPIS

Pasztet z łososia

  • 7
         
ocena: 5/5 głosów: 13
Pasztet z łososia

Pasztet rybny to naprawdę smaczna alternatywa dla pasztetów mięsnych

Składniki:

Pasztet z łososia

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z łososia
Rybę bardzo drobno miksujemy w rozdrabniaczu. Bułkę namoczoną wcześniej w mleku odciskamy i dodajemy do ryby. Drobno mielmy. Dodajemy 1 jajko i masło. Doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia, wtedy łatwiej wyjmiemy pasztet po upieczeniu. Zapiekamy w 190 około 30 minut. Po upieczeniu wyjmujemy do ostudzenia. Pozostałe jajka gotujemy na twardo i kroimy w plasterki, które układamy na pasztecie. Dekorujemy rzeżuchą. Bulion podgrzewamy i rozpuszczamy w nim żelatynę. Tężejącą żelatyną zalewamy pasztet i odstawiamy do lodówki na 3 godziny.

Tagi:

jajko jajka