Sposób przygotowania:
pasztet z lososia
Z fileta zdejmujemy skore i skrapiamy lososia obficie cytryna i odstawiamy na ok. pol godziny do lodowki.
Mieso ryby miksujemy ze smietana (ok.1 szklanki ), zoltkiem i przyprawami.
Wsypujemy posiekany nozem koperek.
Ubijamy na sztywno piane z bialka i dodajemy ja do lososiowej masy delikatnie mieszajac.
Mase wykladamy do foremki wylozonej pergaminem.
Zapiekamyok. kwadransa w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni.
Mieso ryby miksujemy ze smietana (ok.1 szklanki ), zoltkiem i przyprawami.
Wsypujemy posiekany nozem koperek.
Ubijamy na sztywno piane z bialka i dodajemy ja do lososiowej masy delikatnie mieszajac.
Mase wykladamy do foremki wylozonej pergaminem.
Zapiekamyok. kwadransa w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni.