Sposób przygotowania:
Pasztet z makreli
Cebulę i czosnek obieramy z łusek, cebulę kroimy na mniejsze kawałki. Dynię ścieramy na tarce o dużych oczkach. Koperek myjemy i odrywamy od gałązek. Mięso makreli przepuszczamy 2 razy przez maszynkę do mielenia razem z cebulą, czosnkiem i koperkiem.
Do zmielonej ryby dodajemy startą dynię, jajka, mannę oraz przyprawy. Dokładnie mieszamy masę na pasztet i przekładamy do dużej keksówki. Posypujemy ziarnami słonecznika.
Pasztet rybny wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 1 godz 30 min w temperaturze 180 stopni.
Do zmielonej ryby dodajemy startą dynię, jajka, mannę oraz przyprawy. Dokładnie mieszamy masę na pasztet i przekładamy do dużej keksówki. Posypujemy ziarnami słonecznika.
Pasztet rybny wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 1 godz 30 min w temperaturze 180 stopni.