slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1004]

Pasztet z makreli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na domowy pasztet rybny z makreli. Pokrojony na cienkie plasterki jest idealny na kanapki.

Pasztet z makreli

Składniki:

Pasztet z makreli

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z makreli
Cebulę i czosnek obieramy z łusek, cebulę kroimy na mniejsze kawałki. Dynię ścieramy na tarce o dużych oczkach. Koperek myjemy i odrywamy od gałązek. Mięso makreli przepuszczamy 2 razy przez maszynkę do mielenia razem z cebulą, czosnkiem i koperkiem.

Do zmielonej ryby dodajemy startą dynię, jajka, mannę oraz przyprawy. Dokładnie mieszamy masę na pasztet i przekładamy do dużej keksówki. Posypujemy ziarnami słonecznika.

Pasztet rybny wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 1 godz 30 min w temperaturze 180 stopni.