Sposób przygotowania:
Pasztet z mixem chińskim
Soczewicę lub soję namoczyć na noc, a nazajutrz odlać z niej wodę i nalać świeżej. Gotować soję do miękkości z ok. dwóch godzin. Odcedzić i przetrzeć ziarna soi lub soczewicy pałką przez sitko lub zmielić. Bułki namoczyć w mleku i odcisnąć mocno, dodając do masy sojowej, a wraz z nią dodać rozmrożonej mieszanki chińskiej i osobno grzybków. wbić surowe jajko i zmiażdżony czosnek, a na koniec doprawić białym mielonym pieprzem i solą jodowaną Wymieszać. Nagrzać piekarnik do 180 st. C, natłuścić foremkę cwibakową o wym.10 razy 20 oraz wyłożyć ją papierem do pieczenia. Wyłożyć masę do foremki i wstawić do piekarnika na 45 min. Po upieczeniu wyjąć, kroić i spożywać z pieczywem.