Sposób przygotowania:
Pasztet z pangi
Filety z pangi umyc i osuszyć za pomocą ręczników papierowych . czerstwą bułkę zmoczyć w mleku i odcisnąć . Następnie rybę oraz bułkę zemleć starannie w maszynce do mięsa. Zmiksować 5 żółtek , 100 g margaryny i 4 łyżki śmietany . Do masy dodać zmieloną rybę . Doprawić do smaku gałką muszkatołową , solą oraz pieprzem . Z białek ubić sztywną pianę . Połączyć z przyprawioną masą rybną. Delikatnie wymieszać . Do natłuszczonej i oprószonej bułką tartą keksowej foremki przełożyć przygotowaną masę rybną . Zapiekać w temp. 190 stopni C . ok 45 min . Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia . Gotowy pasztet przełożyć na półmisek i pokroić w grube plastry. Można ozdobić koperkiem :)