klaudusia11

klaudusia11

Szef Kuchni
[Przepisów: 55]

Pasztet z pangi

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Zdrowy i pyszny .Często Go przyrządzam . To doskonała potrwa dla wielbicieli ryb .Ich mięso jest świetnym źródłem białka i tłuszczów omega-3

Pasztet z pangi

Składniki:

Pasztet z pangi

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z pangi
Filety z pangi umyc i osuszyć za pomocą ręczników papierowych . czerstwą bułkę zmoczyć w mleku i odcisnąć . Następnie rybę oraz bułkę zemleć starannie w maszynce do mięsa. Zmiksować 5 żółtek , 100 g margaryny i 4 łyżki śmietany . Do masy dodać zmieloną rybę . Doprawić do smaku gałką muszkatołową , solą oraz pieprzem . Z białek ubić sztywną pianę . Połączyć z przyprawioną masą rybną. Delikatnie wymieszać . Do natłuszczonej i oprószonej bułką tartą keksowej foremki przełożyć przygotowaną masę rybną . Zapiekać w temp. 190 stopni C . ok 45 min . Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia . Gotowy pasztet przełożyć na półmisek i pokroić w grube plastry. Można ozdobić koperkiem :)