Sposób przygotowania:
Pasztet z pieczarkami i gęsią wątróbką
Cebulę obrać, pokroić w kostkę.
Mięso wieprzowe pokroić w kostkę.
Pieczarki umyć, osączyć pokroić.
Do rondla wlać mleko, włożyć do mleka wątróbkę, odstawić na 60 minut.
Cebulę podsmażyć z mięsem, skropić wywarem, dusić do miękkości.
Pod koniec duszenia dodać wątróbkę.
Wszystko razem zemleć w maszynce do mielenia mięsa 3 razy.
Słoninę częściowo stopić, skwarki wyłożyć na talerz, a na pozostałym tłuszczu usmażyć pieczarki.
Masę wymieszać z winem, doprawić.
Formę nasmarować tłuszczem, przełożyć masę do formy, przekładając skwarkami ze słoniny i pieczarkami.
Polać tłuszczem gęsim, przykryć folią i zapiec.
Mięso wieprzowe pokroić w kostkę.
Pieczarki umyć, osączyć pokroić.
Do rondla wlać mleko, włożyć do mleka wątróbkę, odstawić na 60 minut.
Cebulę podsmażyć z mięsem, skropić wywarem, dusić do miękkości.
Pod koniec duszenia dodać wątróbkę.
Wszystko razem zemleć w maszynce do mielenia mięsa 3 razy.
Słoninę częściowo stopić, skwarki wyłożyć na talerz, a na pozostałym tłuszczu usmażyć pieczarki.
Masę wymieszać z winem, doprawić.
Formę nasmarować tłuszczem, przełożyć masę do formy, przekładając skwarkami ze słoniny i pieczarkami.
Polać tłuszczem gęsim, przykryć folią i zapiec.