blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Pasztet z ryby w herbacianej glazurze

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Świetny przepis naprawde polecam!!!

Pasztet z ryby w herbacianej glazurze

Składniki:

Pasztet z ryby w herbacianej glazurze

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z ryby w herbacianej glazurze
Rybę umyć, ugdtować w niewielkiej ilości osolonej wody z dodatkiem listka laurowego. Odsączyć, zemleć lub zmiksować. Dodać jajka, mąkę i śmietanę, bardzo dobrze wyrobić. Masę przyprawić do smaku solą i cukrem. Przełożyć do żaroodpornego naczynia. Dużąformęnapelnićdo połowy wodą, naczynie z pasztetem wstawić do formy. Piec 40 min w temp. 200° C. Wyjąć, schłodzić. Żelatynę namoczyć w kilku łyżkach zimnego bulionu. Resztę bulionu zagotować, wlać żelatynę. Zdjąć z ognia, dolewać esencję herbacianą, często próbując. Przyprawić solą, cukrem i sokiem z cytryny (w smaku galareta powinna być wytrawna), schłodzić. Ścinającą się galaretę wylać na pasztet, wstawić do lodówki na 2-3 godz.