mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Pasztet z selera ze szparagami

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 14

Polecam wegetariański pasztet. Jest lekki, zdrowy :-)

Pasztet z selera ze szparagami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasztet z selera ze szparagami

 

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z selera ze szparagami
Seler obieram myję i ścieram na tarce jarzynowej. Oczka średnie. To samo robię z cebulą. Przekładam wszystko do miski, dodaję stopiona margarynę, bułkę tartą. Kiedy masa nam przestygnie dodaję żółtka, przyprawę magii, sól, pieprz, majeranek. Na końcu ubijam pianę z białek i też dodaję. Wszystko mieszam, i wykładam do foremki małej wyłożonej papierem do pieczenia. Szparagi gotuję aldente w osolonej wodzie, z dodatkiem cukru. Układam w foremce po 3 sztuki na dwóch poziomach. Pasztet piekę godzinę w temp 180 stopni.
Pasztet z selera ze szparagami
Seler obrana cebula szparagi zielone na talerzyku
Pasztet z selera ze szparagami
Seler starta na tarce jarzynowej z cebulą
Pasztet z selera ze szparagami
Piana z białek ubita na sztywno dodana będzie do masy
Pasztet z selera ze szparagami
Pasztet wyłożony do foremki razem ze szparagami