Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Pasztet z soczewicy i soi

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Znakomity pasztet dla wegetarian idealnie nadaje się zarówno na obiad jak i na kanapki. Można go jeść na zimno lub na gorąco. Pyszny!

Pasztet z soczewicy i soi

Składniki:

Pasztet z soczewicy i soi

 

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z soczewicy i soi
Soczewicę i soję umyć, namoczyć, następnie ugotować razem z cebulą. Odcedzić i ostudzić. Zmielić w maszynce. Czosnek utrzeć z solą. Rozbić jajka i oddzielić białka od żółtek. Uzyskaną wcześniej masę połączyć z żółtkami, bułką tartą i doprawić solą, pieprzem i gałką. Ubić pianę z białek i połączyć z resztą. Dokładnie wymieszać. 2 wąskie blaszki wysmarować masłem i włożyć do nich uformowany pasztet.Posypać bułką tartą na wierzchu i kawałkami masła. Piec w piekarniku w 200 stopniach ponad godzinę.