Sposób przygotowania:
Pasztet z pieczarek z dodatkiem leśnych grzybów
Pieczarki i cebule obrać i pokroić( może być grubo, i tak będą blendowane). Na patelni rozpuścić masło klarowane i wrzucić pieczarki z cebulą. Posolić, popieprzyć, poddusić. Po kilku minutach, kiedy pieczarki z cebulą zmniejszą objętość, dodać suszoną włoszczyznę i suszone grzyby.Dodać sosu sojowego i worcester, chili. Posmakować i ewentualnie doprawić na swój sposób. Zblendować. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Kokilki lub formę wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Do zblendowanej masy dodać jajo, odrobinkę bułki tartej i wymieszać. Ułożyć w formach. Z wierzchu posypać bułką tartą i zapiekać ok. półtorej godziny.Po upieczeniu koniecznie schłodzić, wyjmować z formy i kroić dopiero po ostudzeniu. Super się sprawdza jako pasta na grzanki z serem lub na kanapkę z odrobinką pietruszki lub szczypiorku i ćwikły.