Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Pasztet z wątróbek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Idealny pasztet do pieczywa

Pasztet z wątróbek

Składniki:

Pasztet z wątróbek

 

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z wątróbek
Bułkę zamoczyć w wodzie, odcisnąć. Grzyby umyć, namoczyć na kilka godzin w małej ilości wody, następnie ugotować. Cebule drobno posiekać, podsmażyć na oliwie, dodać oczyszczone wątróbki i smażyć około 15 minut. Odciśniętą bułkę, grzyby, wątróbki z cebulą zemleć w maszynce z bardzo drobnym sitkiem 2 razy. Do zimnej masy dodać masło i wywar z grzybów, przyprawić do smaku. Dokładnie wyrobić.

Tagi:

grzyby indyk