Sposób przygotowania:
Pasztet z watróbki drobiowej
Najpierw zagotować wodę z umytymi papryczkami chilli, liściem laurowym, zielem angielskim i pieprzem ziarnistym. Do wrzącej włożyć podudzia, marchewkę i cebulę. Gotować do momentu, aż mięso zacznie odchodzić od kości. Przecedzić. Do wywaru włożyć opłukaną wątróbkę i pieczarkę, gotować 5 minut. Z podudzi obrać mięso – zmielić na najgrubszym sicie. Wątróbkę, pieczarkę oraz cebulę zmielić na najdrobniejszym sicie. Do miski z mięsem i wątróbką wbić jajka, wlać wywar, dodać pozostałe przyprawy i dokładnie wyrobić masę. Przełożyć do foremki, wstawić do lekko podgrzanego piekarnika i piec 60 minut w temperaturze 175 stopni. Marchewki zużyć do sałatki lub po prostu zjeść.