Sposób przygotowania:
pasztety z wątróbki
Wątróbki obsmażyć, pokroić przełożyć do garnka dodać pokrojone wieprzowe podgardle , zalać wodą, dodać, cebulę, liście laurowe, i majeranek. dusić na małym ogniu. gdy mięso mięso jest już miękkie ostudzone zmielić w maszynce Zmielone wyroby dajemy do miski w wlewamy troszkę sosau z gotowania doprawić solą i pieprzem dajemy gałkę oraz kurkumę i wszystko mieszamy .
w między czasie zelatynę zalać wodą, odstawić
Żelatyne przygotowujemy z sosem z gotowania i wlewamy do naszego pasztety dokładnie mieszamy
foremke smarujemy lekko tłuszczem i wkładamy nasz pasztet
całośc wstawiamy jeszccze na 15 minut do rozgrzanego piekarnika po ostygnięciu mamy wspaniały pasztet z watróbek
w między czasie zelatynę zalać wodą, odstawić
Żelatyne przygotowujemy z sosem z gotowania i wlewamy do naszego pasztety dokładnie mieszamy
foremke smarujemy lekko tłuszczem i wkładamy nasz pasztet
całośc wstawiamy jeszccze na 15 minut do rozgrzanego piekarnika po ostygnięciu mamy wspaniały pasztet z watróbek