Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Pęczak z cukinią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszna i zdrowa kasza pęczak doskonale komponuje się z zielonymi warzywami, takimi jak groszek czy młoda cukinia.

Pęczak z cukinią Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pęczak z cukinią

 

 

Sposób przygotowania:

Pęczak z cukinią
Zaczynamy od ugotowania kaszy zgodnie z instrukcją zamieszczoną na opakowaniu. W międzyczasie obraną cebulę kroimy w dość grubą kostkę i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. jak cebula się zeszkli, to dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię, doprawiamy do smaku solą ziołową i pieprzem. Smażymy przez 10 minut mieszając od czasu do czasu. Dodajemy ugotowaną kaszę, mieszamy i po 2 minutach dodajemy odsączony groszek, całość mieszamy, smażymy jeszcze kilka minut i ewentualnie doprawiamy do smaku.
Pęczak z cukinią
Na patelni podsmażamy cebulę i dodajemy cukinię
Pęczak z cukinią
Warzywa mieszamy z ugotowaną wcześniej kaszą
Pęczak z cukinią
Na końcu dodajemy zielony groszek z puszki