anemon

anemon

Złoty Ekspert
[Przepisów: 693]

Pęczak z grillowanymi warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Tak przygotowana kasza może być samodzielnym daniem lub dodatkiem do mięsa i surówki. Jednakowo dobrze smakuje na ciepło i zimno.

Pęczak z grillowanymi warzywami

Składniki:

Pęczak z grillowanymi warzywami

 

Sposób przygotowania:

Pęczak z grillowanymi warzywami
Warzywa myję i osuszam, z papryki usuwam gniazdo nasienne. Na lekko skropionej oliwą patelni grillowej układam pokrojoną w plastry cukinię i pokrojoną na kawałki paprykę. Grilluję pilnując, żeby warzywa nie były zbyt miękkie. Patelnię zdejmuję z ognia dodaję ugotowany na sypko pęczak, doprawiam do smaku solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem i granulowanym czosnkiem. Całość delikatnie mieszam i posypuję posiekanym świeżym koperkiem.