Asieczka

Asieczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Zapiekanka z pęczaku z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Zapiekankę z pęczaku z warzywami warto przed podaniem posypać posiekaną zieleninką:)

Zapiekanka z pęczaku z warzywami

Składniki:

Zapiekanka z pęczaku z warzywami

 

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka z pęczaku z warzywami
Pęczak wrzucić do wrzącej, osolonej wody i ugotować na sypko. Umyte grzyby ugotować i zostawić wywar. Grzyby pokroić w paski. Warzywa obrać i zetrzeć na tarce, cebulę pokroić w drobną kostkę i razem podsmażyć, dodać troszkę wody i poddusić. Pęczak wymieszać z warzywami, śmietaną, dodać trochę wywaru, sól i pieprz, starty czosnek i koncentrat pomidorowy. Wyłożyć masę do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą formy. Polać masłem, podlać wywarem, posypać bułką tartą i startym żółtym serem i wstawić do rozgrzanego piekarnika, piec, aż ser się zarumieni.