Sposób przygotowania:
Zapiekanka z kaszy pęczak z patelni
Kaszę przyrządzam wg. Przepisu na opakowaniu. Cebulę kroję w drobną kostkę i smażę na rozgrzanym tłuszczu aż się zeszkli. Boczek kroję w kostkę i jak cebula będzie gotowa wrzucam na patelnię, smażę aż tłuszcz się wytopi dbając by nie przypiekł się za bardzo. Marchew, pietruszkę i seler trę na grubej tarce, jak boczek będzie gotowy wrzucam do niego warzywa i doprawiam solą i pieprzem. Dolewam ok szklanki wody i duszę pod przykryciem. Jak warzywa są już miękkie dorzucam kaszę i wszystko mieszam. Jogurt naturalny mieszam z roztrzepanym jajkiem, przyprawami oraz startym serem. Przygotowaną mieszanką zalewam kaszę z dodatkami na patelni i przykrywam dopasowaną przykrywką. Wszystko trzymam na małym ogniu około 20 minut. Danie jest gotowe do podania. Smacznego!