Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

SUPERPRZEPIS

Peklowana polędwiczka z sarny

  • 10
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pierwszy raz peklowałam dziczyznę na chleb, ale na pewno nie ostatni - zniknęła w oka mgnieniu!

Peklowana polędwiczka z sarny Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Peklowana polędwiczka z sarny

 

Sposób przygotowania:

Peklowana polędwiczka z sarny
Mięso dokładnie czyścimy, osuszamy i nacieramy dokładnie sola peklową, odkładamy do lodówki na 24 godziny. Przyprawy oraz obrany i pokrojony w plastry czosnek zagotowujemy z wodą, studzimy, zalewamy mięso i wkładamy do lodówki na kolejne 48-72 godziny. Po upływie tego czasu wkładamy do żaroodpornego naczynia i pieczemy w temperaturze 200 stopni około 30 minut.
Peklowana polędwiczka z sarny
Mięso dokładnie czyścimy, osuszamy i nacieramy dokładnie sola peklową, odkładamy do lodówki na 24 godziny. Przyprawy oraz obrany i pokrojony w plastry czosnek zagotowujemy z wodą, studzimy
Peklowana polędwiczka z sarny
zalewamy mięso i wkładamy do lodówki na kolejne 48-72 godziny.