Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Peklowana szynkówka pieczona w rękawie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Wyrób własny - szyneczka z szynkówki pieczona w rękawie

Peklowana szynkówka pieczona w rękawie Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Peklowana szynkówka pieczona w rękawie

 

Sposób przygotowania:

Peklowana szynkówka pieczona w rękawie
Na początek należy przygotować zalewę wodę przegotowaną wlewamy do garnka, dodajemy sól peklującą , zioła, czosnek l iść i ziele angielskie wymieszać, następnie wkładamy mięsko i peklujemy około 3 dni nakłuwając mięso 4 - 5 razy dziennie, Po tym czasie mięso przekładamy do rękawa, podlewamy wodą około 2-- ml i pieczemy 60 minut w 200 stopniach.
Peklowana szynkówka pieczona w rękawie
Mięsko już zapeklowane - po 3 dniach peklowania
Peklowana szynkówka pieczona w rękawie
podlewamy wodą i zamykamy rękaw - pieczemy
Peklowana szynkówka pieczona w rękawie
Zalewa do peklowania już gotowa, dodać mięsko

Tagi:

zioła