Sposób przygotowania:
Pełnoziarnista tarta owocowa
CIASTO: Wszystkie składniki umieszczamy w misce i zarabiamy ciasto. Dzielimy na połowę. Pierwszą połowę wykładamy na dno formy na tarte. Nakładamy owocowy kisiel i ścieramy drugą część ciasta . Tarte pieczemy około 30 minut w 180°C. Po upieczeniu studzimy w formie. Kroimy także po ostygnięciu. KISIEL; Mus z truskawek przekładamy do garnka, delikatnie słodzimy. Gotujemy razem około 5 minut. Mąkę wymieszać z sokiem z cytryny i 2 łyżkami wody, zalewamy truskawki i zagotowujemy. Ciepły kisiel wykładamy na pierwszą część ciasta. Ja cześć kisielu odstawiłam na dekorację talerzyka.
Alex_M
jaga85
Gorąco pozdrawiam!!!!
Prostemu , zwykłemu czytelnikowi pierwsze przychodzi na myśl mąka pszenna razowa . Razowa, czyli typ 2000.