Sposób przygotowania:
Pełnoziarniste ciasto z rabarbarem i borówkami1.

Do miski wsypać mąki, dosypać drobny cukier trzcinowy, wbić żółtka, dodać pokrojone na części masło oraz dosypać proszek do pieczenia.
2.

Wyrobić rękami na jednolitą masę i schłodzić ciasto w lodówce.
3.

Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, a potem rozłożyć 2/3 ciasta. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec przez 15 minut.
4.

Rabarbar obrać, pokroić w kostkę i zasypać cukrem.
5.

Ubić pianę na sztywno z dodatkiem galaretki malinowej.
6.

Do ubitej piany dosypać cukier puder i zmiksować.
7.

Do piany dodać rabarbar odsączony z soku, wymieszać.
8.

Wsypać borówki amerykańskie i znowu wymieszać.
9.

Pianę z owocami przełożyć na ostudzony spód ciasta.
10.

Na pianę poskubać resztę ciasta.
11.

Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez 50 minut.
12.

Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem.
13.

Smacznego !