Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Pełnoziarniste racuchy z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dobrze jest zacząć dzień pysznym śniadaniem

Pełnoziarniste racuchy z jabłkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pełnoziarniste racuchy z jabłkami

 

Sposób przygotowania:

Pełnoziarniste racuchy z jabłkami
Jajko z cukrem ubijamy mikserem, dodajemy mleko z maślanką i mieszamy. Dodajemy obie mąki, szczyptę soli, cynamon i proszek do pieczenia. Całość dokładnie mieszamy. Ciasto powinno mieść konsystencję gęstej śmietany, jak jest zbyt gęste, to dolewamy ciut więcej mleka. Na koniec dodajemy obrane i pokrojone na kawałki jabłka.
Na patelni z rozgrzanym olejem smażymy placki, aż zarumienią się z obu stron. Po usmażeniu, nadmiar tłuszczu odsączamy na papierowym ręczniku.
Podajemy z gęstym jogurtem naturalnym.
Pełnoziarniste racuchy z jabłkami
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą w misce
Pełnoziarniste racuchy z jabłkami
Obrane jabłka kroimy na kawałki mniej więcej takiej wielkości
Pełnoziarniste racuchy z jabłkami
Na rozgrzanej patelni z olejem smażymy racuchy
Pełnoziarniste racuchy z jabłkami
Jedno z moich ulubionych śniadań dla całej rodziny