Sposób przygotowania:
Pełnoziarniste racuchy z jabłkami
Jajko z cukrem ubijamy mikserem, dodajemy mleko z maślanką i mieszamy. Dodajemy obie mąki, szczyptę soli, cynamon i proszek do pieczenia. Całość dokładnie mieszamy. Ciasto powinno mieść konsystencję gęstej śmietany, jak jest zbyt gęste, to dolewamy ciut więcej mleka. Na koniec dodajemy obrane i pokrojone na kawałki jabłka.
Na patelni z rozgrzanym olejem smażymy placki, aż zarumienią się z obu stron. Po usmażeniu, nadmiar tłuszczu odsączamy na papierowym ręczniku.
Podajemy z gęstym jogurtem naturalnym.
Na patelni z rozgrzanym olejem smażymy placki, aż zarumienią się z obu stron. Po usmażeniu, nadmiar tłuszczu odsączamy na papierowym ręczniku.
Podajemy z gęstym jogurtem naturalnym.
![Pełnoziarniste racuchy z jabłkami Pełnoziarniste racuchy z jabłkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pelnoziarniste-racuchy-z-jablkami-109748.jpg)
![Pełnoziarniste racuchy z jabłkami Pełnoziarniste racuchy z jabłkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pelnoziarniste-racuchy-z-jablkami-109749.jpg)
![Pełnoziarniste racuchy z jabłkami Pełnoziarniste racuchy z jabłkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pelnoziarniste-racuchy-z-jablkami-109750.jpg)
![Pełnoziarniste racuchy z jabłkami Pełnoziarniste racuchy z jabłkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pelnoziarniste-racuchy-z-jablkami-109751.jpg)