Sposób przygotowania:
Penne lub świdry ze szpinakiem
To zaczynamy :) Makaron gotujemy zgodnie z zasadami czyli woda+sól+makaron :) Pierś kroimy w drobną kostkę, w misce mieszamy śmietanę, musztardę i przyprawy (ja dodaje jeszcze odrobinę jogurtu naturalnego żeby późniejszy sos miał płynna konsystencję). Do naszej mikstury wrzucamy pokrojonego kurczaka i wszystko mieszamy. Odstawiamy na 10 min, żeby troszkę się to przegryzło. W tym czasie na patelni podsmażamy szpinak na masełku z ząbkiem czosnku oczywiście doprawiając w trakcie solą do smaku (trzeba uważać ponieważ bardzo łatwo szpinak przesolić). Jak szpinak będzie miał już konsystencję mazi wówczas dodajemy naszą miksturę z kurczakiem. Smażymy wszystko do czasu aż kurczak będzie gotowy do spożycia. Odcedzamy nasz makaron nakładamy na talerz i dodajemy nasz sos z kurczakiem i szpinakiem. Na wierzch kładziemy kilka drobnych kawałków sera feta :) Przepis może staromodny ale smaczny i warty polecenia. Smacznego :) p.s. dla leniwych można wymieszać makaron z sosem na patelni i wszystko podgrzać to też nada naszej potrawie niespotykanego smaku :)