Sposób przygotowania:
Penne z brokułami w sosie serowym
Makaron gotuje al dente w osolonej wodzie. Brokuły gotowuje ok. 8 minut w osolonej wodzie. Zanim zaczną się gotować, pozostawiam pod przykryciem, żeby nie straciły zielonego koloru. Odcedzam je. W razie potrzeby, dzielę na mniejsze różyczki. Na oliwie podsmażam pokrojoną, oprószoną solą i pieprzem pierś z kurczaka, aż do lekkiego zrumienienia. Na maśle podsmażam drobno posiekaną cebulę i czosnek. Dodaje ugotowane różyczki brokuła, starty żółty ser i śmietanę. Podlewam odrobiną mleka, jeśli sos jest się za gęsty. Doprawiam do smaku solą i pieprzem, gotuję kilka minut.
Ugotowany makaron mieszam z sosem serowo-brokułowym, dekoruje odłożonymi różyczkami brokuła i plasterkami ugotowanej marchewki, od razu podaje.
Ugotowany makaron mieszam z sosem serowo-brokułowym, dekoruje odłożonymi różyczkami brokuła i plasterkami ugotowanej marchewki, od razu podaje.