Sposób przygotowania:
Penne z kurczakiem i młodą włoszczyzną
Ugotować makaron z dodatkiem soli i oliwy.
Obrać warzywa, pokroić w krążki, seler na małe kawałki. Wrzucić do garnka marchew, pietruszkę, seler, zieloną część selera, zalać wodą (ok 0,5 l), zagotować.
Kurczaka pokroić w kosteczkę, razem z porem dodać do gotujących warzyw, przyprawić solą, pieprzem, sosem sojowym, gotować ok 5 minut.
Gotowe warzywa i kurczaka odcedzić, wywar odstawić.
Rozpuścić margarynę, dodać mąkę, zasmażyć, zalać odłożonm bulionem, zagotować. Do gotowego sosu dodać warzywa z kurczakiem.
Sos ułożyć na makaronie, posypać posiekaną pietruszką.
Obrać warzywa, pokroić w krążki, seler na małe kawałki. Wrzucić do garnka marchew, pietruszkę, seler, zieloną część selera, zalać wodą (ok 0,5 l), zagotować.
Kurczaka pokroić w kosteczkę, razem z porem dodać do gotujących warzyw, przyprawić solą, pieprzem, sosem sojowym, gotować ok 5 minut.
Gotowe warzywa i kurczaka odcedzić, wywar odstawić.
Rozpuścić margarynę, dodać mąkę, zasmażyć, zalać odłożonm bulionem, zagotować. Do gotowego sosu dodać warzywa z kurczakiem.
Sos ułożyć na makaronie, posypać posiekaną pietruszką.