Sposób przygotowania:
Penne z kurczakiem i pomidorami
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać, papryczkę pokroić w bardzo drobną kostkę (bez pestek). Mięso pokroić w niezbyt dużą kostkę. Na patelni rozgrzać ok. 3 łyżki oleju, zeszklić na nim cebulę, czosnek i papryczkę. Dodać do tego przyprawy i zioła, smażyć razem ok. 2 minuty, co chwilę mieszając. Dodać mięso, smażyć dalej, aż mięso się zetnie. Pomidory wyjąć z zalewy i posiekać. Dodać je do mięsa razem z zalewą, wlać szklankę wody. Gotować na średnim ogniu bez przykrycia ok. 10 minut, co jakiś czas mieszając. Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Sos doprawić do smaku solą.Do sosu wrzucić odcedzony makaron i starty ser. Dokładnie wymieszać. Jeszcze chwilkę podsmażać, aż ser się roztopi.