Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Penne z kurkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Makaron penne w sosie kurkowym.

Penne z kurkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Penne z kurkami

 

 

 

Sposób przygotowania:

Penne z kurkami
Makaron ugotować al dente w dużej ilosci osolonej wody. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek drobno posiekać. Kurki opłukać wodą. Większe egzemplarze pokroić na mniejsze kawałki. Na rozgrzanym maśle podsmażyć cebulę i czosnek, po paru minutach dodać grzyby, smażyć co chwilę mieszając ok. 10-15 min. Kurki doprawić do smaku solą i pieprzem, smażyć jeszcze chwilę, dodać śmietankę i dokładnie wymieszać. Makaron nakładać na talerze, polać sosem. Posypać posiekaną natką pietruszki.
Penne z kurkami
Kurki oczyścić i umyć pod wodą, pokroić..
Penne z kurkami
Czosnek i cebulę podsmażyć na maśle przez chwile.
Penne z kurkami
Do cebuli dodać kirki, smażyć kilka minut.
Penne z kurkami
Kurki zalać śmietanką, doprawić do smaku.

Tagi:

makaron