Sposób przygotowania:
Perłowa kuskus z warzywami
W małym ganku zalewam kasze gorącą, przegotowaną wodą tak pół centymetra nad poziom kaszki.Solę, można dodać troszeczkę masła, nie będzie taka sucha. Podgrzewam kaszkę 5 min na najmniejszym ogniu stale mieszając.Na następne 10 minut zostawiam ją pod przykryciem.W tym czasie różyczki brokuła i kalafiora gotuję tak aby zostały chrupiące.Kabaczka i cukinię kroję w plasterki i na patelni grillowej i grilluje z jednej i drugiej strony. Ząbek czosnku przeciskam przez praskę i na patelni z dodatkiem masła delikatnie smażę dorzucając umyty szpinak. Smażę 2-3 minuty.Kaszę wsypuję do miseczki dodaję wszystkie warzywa, przyprawiam i mieszam. Pomidorki kroję na 4 układam na sałatce i dekoruję szczypiorkiem.
kołczu
2milutka
MagdaMM
edytaha
MagdaMM
Edytko to jest bardzo fajna propozycja na zdrową przekąskę w pracy :)
edytaha
Madziu, póki co zbieram przepisy. Jak tylko zima odpuści, przechodzę na dietę, a ta sałatka ma szansę zostać moją ulubioną w tym trudnym okresie :)
MagdaMM
Mam nadzieję że się nie zawiedziesz ;)