ajo

ajo

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 353]

Pesto ze szpinaku,awokado i bazylii

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Makaron z zielonym "pesto"

Pesto ze szpinaku,awokado i bazylii Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pesto ze szpinaku,awokado i bazylii

 

  • ok. 150 g świeżego szpinaku
  • 1 awokado (dojrzałe, miękkie)
  • pół doniczki świeżej bazylii
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 łyżeczki soku z limonki
  • 5 łyzek tartego Parmezanu
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 250-300 g dowolnego makaronu
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Pesto ze szpinaku,awokado i bazylii
Makaron gotujemy al dente wg przepisu na opakowaniu. w pojemniku mieszamy obrane i pokrojone awokado, umyte liście szpinaku, bazylię (kilka liści zostawić na wierzch ), sok z limonki, czosnek przeciśnięty przez praskę, oliwę, 3 łyżki parmezanu. Mikujemy całość na gładki mus przy pomocy blendera,doprawiamy. Mieszamy z makaronem i z wierzchu posypujemy odrobiną parmezanu i listkami bazylii. Smacznego :)
Pesto ze szpinaku,awokado i bazylii
2 z 3 podstawowych składników...bazylia i szpinak
Pesto ze szpinaku,awokado i bazylii
miksujemy przy pomocy blendera na gładki mus
Pesto ze szpinaku,awokado i bazylii
pesto gotowe...jeszcze tylko makaron :)