aninka

aninka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 194]

Pianka z brzoskwiniami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne ciasto - idelane dla łasuchów i orzeźwiające

Pianka z brzoskwiniami

Składniki:

Pianka z brzoskwiniami

 

  • Biszkopt:
  • 3 jajka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 4 łyżki oleju
  • 1 szkalnka mąki tortowej
  • 1/2 łyżki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżki octu

 

  • Dodatkowo:
  • puszka mleka skondensowanego niesłodzonego
  • 2 galareki wiśniowe
  • 2 galaretki pomarańczowe
  • puszka brzoskwiń

 

Sposób przygotowania:

Pianka z brzoskwiniami
Biszkopt: Białka ubić, stopniowo dodawać żółtka oraz cukier. Ciągle ubijając dodawać olej, mąkę, proszek do pieczenia i ocet. Wylać ciasto na wyłożoną papierem blaszkę i upiec. Po upieczeniu i ostudzeniu zdjąć papier. Mleko schłodzić w lodówce. Dwie czerwone galaretki rozpuścić w 1/2 litra wrzącej wody. Odstawić. Zimne mleko zmiksować z tężejącą galaretką wiśniową. Szybko wlać na biszkopt i wyrównać. Pomarańczowe galaretki rozpuścić w 3 szklankach wody. Na warstwie z mleka ułożyć pokrojone owoce brzoskwiń. Zalać tężejącą pomarańczową galaretką. Włożyć do lodówki do stężenia.