aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

piaskowa babka.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

pyszna babka piaskowa....

piaskowa babka. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

piaskowa babka.

 

Sposób przygotowania:

piaskowa babka.
W jednej misce ucieramy miękkie masło, stopniowo dodajmy cukier i pojedynczo żółtka. W osobnej misce mieszamy obie mąki: pszenną z ziemniaczaną i wsypujemy do utartego masła, ucieramy mikserem na wolnych obrotach. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę, przekładamy do ciasta i delikatnie mieszamy. Ciasto przelewamy do keksówki wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą. Pieczemy babkę ok. 55 min w 160 stopniach.
piaskowa babka.
ucieramy miękkie masło
piaskowa babka.
dodajemy cukier i pojedynczo zoltka
piaskowa babka.
ciasto mieszamy z ubitymi białkami
piaskowa babka.
przelewamy ciasto do keksowki i pieczemy