Sposób przygotowania:
Piaskowe muffiny
Dwie szklanki mąki wsypujemy do jednej miski. Następnie dodajemy pół szklanki mąki ziemniaczanej, jeden budyń waniliowy, wsypujemy cukier, dodajemy dwie łyżeczki proszku do pieczenia . Mieszamy ze sobą sypkie składniki. W oddzielnej misce łączymy ze sobą szklanka jogurtu naturalnego, pół szklanki oleju, wbijamy jedno jajo i mieszamy dokładnie ze sobą mokre składniki. Do suchych składnikow przelewamy mokre. Mieszamy je ze sobą. Do oddzielnej miski przelewamy połowę ciasta. Do jednej połówki dodajemy 2 łyżki kakao i 4 łyżki mleka. Mieszamy . Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Formy na muffiny natłuszczamy. Dodajemy do każdej formy najpierw łyżkę ciasta z kakao ( ciemnego ) a następnie na ciasto ciemne nakładamy ciasto jasne. Pieczemy ok 30-35 minut. Po wystygnięciu posypujemy cukrem pudrem lub polewamy polewą czekoladową. Ja osobiście uwielbiam bez niczego.