Sposób przygotowania:
Pieczarki faszerowane kabanosamiETAP 1:
Pieczarki płuczę pod bieżącą wodą, osuszam, ostrym nożem wycinam ze środka nóżki i siekam drobniutko nożem-kapelusze odkładam na deseczkę, paprykę i cebulę również kroję drobno.
Kabanosy kroję w cienkie plasterki.
ETAP 2:
do rozgrzanego oleju na patelni wrzucam posiekane składniki, podsmażam krótko około 2-3 minuty, dodaję kabanosy, doprawiam do smaku ziołami włoskimi i pieprzem.
ETAP 3:
kapelusiki pieczarek solę w środku nakładam łyżką farsz,
ETAP 4:
posypuję wierzch drobno startym serem żółtym, zapiekam 20 minut w nagrzanym do 190*c piekarniku. Podaję od razu po wyjęciu z piekarnika-gorące.
Życzę smacznego!