s-belata

s-belata

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 120]

Książka Kucharska: Faszerowane warzywa

Pieczarki faszerowane

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pieczarki w takiej postaci są super

Pieczarki faszerowane

Składniki:

Pieczarki faszerowane

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki faszerowane
1.Pieczarki myjemy i osuszamy. Wycinamy ogonki wraz z niewielką częścią wnętrza kapeluszy. Kapelusze odkładamy, resztę pieczarek siekamy drobno wraz z cebulą i podsmażamy na oliwie dodając przyprawy (farsz musi być pikantny) 2.Przyrządzony farsz wkładamy do kapeluszy, obtaczamy w jajku i bułce i smażymy około 10 minut po każdej stronie (najpierw pieczarki układamy na patelni farszem do dołu.