Sposób przygotowania:
Pieczarki faszerowane
Z pieczarek odcinamy nóżki i drobno je (tz nóżki kroimy). Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy na niej drobno pokrojonego pora z pokrojonymi nóżkami pieczarek. Doprawiamy vegetą i pieprzem oraz posypujemy zielona pietruszką. Smażymy ok 5 minut. Po tym czasie dodajemy groszek, mieszamy smażymy minutke i tak przygotowany farsz nakładamy na kapelusze pieczarek. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok 20 minut w 180 stopniach. Po tym czasie jajko delikatnie roztrzepujemy i łyżką polewamy nim pieczarki. Na każdą dalejmy kawałek żółtego sera na wierzch i zapiekamy w piekarniku kolejne 5 minut.
ajo
szpileczka
No zrób, zrób, bo są pyszne i szybko się je robi