Sposób przygotowania:
Pieczarki faszerowane mięsem i serem
Pieczarki myję, oczyszczam, obieram i odcinam z każdej pieczarki ogonek. Z ogonków odcinam 12 plasterków, które będą imitacją nóżek pieczarek. Pozostałe nóżki kroję w małą kosteczkę. Cebulę i czosnek obieram, drobno siekam i smażę z pokrojonymi w kosteczkę pieczarkami na rozgrzanym maśle na patelni. Mięso mielone umieszczam w misce, dodaję sól, pieprz, roztrzepane jajko, bułkę tartą, posiekaną natkę pietruszki oraz przyprawę Maggi. Całość dokładnie wyrabiam i mieszam z podsmażoną cebulą, pieczarkami a także czosnkiem. Na koniec dodaję do mięsnej masy ser żółty starty na dużych oczkach i ponownie wyrabiam. Otrzymanym farszem napełniam dokładnie oczyszczone kapelusze pieczarek. Na wierzch każdej nafaszerowanej pieczarki kładę odcięty plasterek nóżki. Tak przygotowane pieczarki umieszczam na wyłożonej folią aluminiową blasze. Skrapiam pieczarki oliwą i wkładam do nagrzanego do 180*C piekarnika. Piekę około 1 godziny. Po upieczeniu pieczarki podaję na ciepło albo na zimno.
![Pieczarki faszerowane mięsem i serem Pieczarki faszerowane mięsem i serem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pieczarki-faszerowane-miesem-i-serem-107720.jpg)
![Pieczarki faszerowane mięsem i serem Pieczarki faszerowane mięsem i serem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pieczarki-faszerowane-miesem-i-serem-107721.jpg)
![Pieczarki faszerowane mięsem i serem Pieczarki faszerowane mięsem i serem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pieczarki-faszerowane-miesem-i-serem-107722.jpg)
![Pieczarki faszerowane mięsem i serem Pieczarki faszerowane mięsem i serem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pieczarki-faszerowane-miesem-i-serem-107723.jpg)