Sposób przygotowania:
Pieczarki faszerowane mięsem i serem
Pieczarki myję, oczyszczam, obieram i odcinam z każdej pieczarki ogonek. Z ogonków odcinam 12 plasterków, które będą imitacją nóżek pieczarek. Pozostałe nóżki kroję w małą kosteczkę. Cebulę i czosnek obieram, drobno siekam i smażę z pokrojonymi w kosteczkę pieczarkami na rozgrzanym maśle na patelni. Mięso mielone umieszczam w misce, dodaję sól, pieprz, roztrzepane jajko, bułkę tartą, posiekaną natkę pietruszki oraz przyprawę Maggi. Całość dokładnie wyrabiam i mieszam z podsmażoną cebulą, pieczarkami a także czosnkiem. Na koniec dodaję do mięsnej masy ser żółty starty na dużych oczkach i ponownie wyrabiam. Otrzymanym farszem napełniam dokładnie oczyszczone kapelusze pieczarek. Na wierzch każdej nafaszerowanej pieczarki kładę odcięty plasterek nóżki. Tak przygotowane pieczarki umieszczam na wyłożonej folią aluminiową blasze. Skrapiam pieczarki oliwą i wkładam do nagrzanego do 180*C piekarnika. Piekę około 1 godziny. Po upieczeniu pieczarki podaję na ciepło albo na zimno.