Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Pieczarki faszerowane serem ricotta

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Proste,szybkie i smakowite danie!

Pieczarki faszerowane serem ricotta

Składniki:

Pieczarki faszerowane serem ricotta

 

  • 12 kapeluszy pieczarek,
  • 30dag.sera ricotta,
  • 2 łyżeczki pesto,
  • skórka otarta z 1/2 cytryny,
  • 2 czubate łyżki drobno startego parmezanu,
  • 2 ząbki czosnku,
  • oliwa,
  • sól i biały pieprz

Sposób przygotowania:

Pieczarki faszerowane serem ricotta
Pieczarki w środku i na zewnątrz posmarować oliwą.Czosnek przecisnąć przez praskę,dodać do sera ricotta razem z pesto,skórką cytrynową i parmezanem,doprawić solą i białym pieprzem,wymieszać.Kapelusze pieczarek napełnić farszem,ułożyć w żaroodpornym naczyniu,lekko skropić oliwą i zapiekać 10-15min.w 185"C.