PaniMISIOWA

PaniMISIOWA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Pieczarki faszerowane szpinakiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Jest to przepis trochę czasochłonny, ale warty wypróbowania.

Pieczarki faszerowane szpinakiem

Składniki:

Pieczarki faszerowane szpinakiem

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki faszerowane szpinakiem
Pieczarki myjemy i odcinamy trzonki tak, aby zostały same kapelusze.

Szpinak myjemy, zalewamy wrzątkiem i szybko odcedzamy. Czosnek, cebulę i boczek kroimy w kosteczkę i podsmażamy na łyżce masła. Następnie dodajemy posiekany szpinak. Pozostawiamy do przestygnięcia, po czym dodajemy posiekaną natkę, starty ser, orzeszki i śmietanę. Mieszamy. Na koniec doprawiamy farsz solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

Do kapeluszy nakładamy po łyżce nadzienia i wstawiamy (w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem) do piekarnika nagrzanego do 150st na 15minut.