ania666

ania666

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 191]

pieczarki faszerowane wg Ani

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Można użyć dużych pieczarek ale małe są moim zdaniem smaczniejsze i takie na jeden kęs

pieczarki faszerowane wg Ani

Składniki:

pieczarki faszerowane wg Ani

 

Sposób przygotowania:

pieczarki faszerowane wg Ani
Pieczarki myjemy i dokładnie obieramy, wyciągamy nóżki i małą łyżeczką wydrążamy delikatnie jak najwięcej środka. Do miseczki dodajemy posiekany drobno szczypiorek. Ser topiony w plastrach kroimy lub rozrywamy w palcach na mniejsze kawałki i dodajemy do szczypiorku w miseczce. Szynkę kroimy w bardzo cienkie paseczki. Dodajemy do miseczki bułkę tartą, sól i pieprz i wszystko razem dokładnie mieszamy. Nabijamy wydrążone pieczarki tak, aby na wierzchu był ser i wkładamy do piekarnika na ok 20 minut. Smakują również zimne.